ערב טוב
נתחיל מההתחלה..
לדעתי ה'בד פלסטיק שחור' מיותר לחלוטין. שתי סיבות - א. הוא לא יהרוג את צמחי הבר והעשבונים והם ימשיכו לחיות ואף להתפתח, מתחת לאדמה (כן, בלי פוטוסינטזה מהשמש) ואולי גם ינעצו שורשיהם בשורשי הירקות ל'יניקת מינרלים'. ב. דלועים שרועים, כמו גלעת, אבטיח, מלון.. ישמחו להתחבר לאדמה גם בהמשך ולהוציא 'שורשי משנה' כדי להתחבר לאדמה יותר טוב. הפלסטיק יפריע להם.
הטיפול הנכון באדמה הוא לבצע 'חיטוי תרמי' - לתחח האדמה היטב, להפוך ולפורר גושים גדולים (זה יהיה קל יותר, אם תשקה האדמה היטב, בערב שלפני). לאחר מכן, להכין מראש יריעת ניילון
שקוף, להשקות האדמה המתוחחת,
השקייה טובה ואז לפרוש עליה את הניילון ולקבע עם יתדות או אבנים, שלא יעוף ברוח.
אם לא יהיה מעונן ותהיה שמש טובה וחזקה.., יתבצע 'חיטוי תרמי' מעולה, תוך 3-5 ימים. ממליץ להשאיר לשבוע.
ההשקייה המקדימה תגכיע עמוק, תעזור לחום הכלוא מתחת לניילון, לחדור עמוק ו.. תזרז זרעים עתיקים לנבוט מהר. כך, תחסל את כל הצמחייה והזרעים הנסתרים.
הכנת האדמה / קומפוסט
הקומפוסט אינו דשן ! כמות המינרלים שבו, מגיעה לכ 5-6% בלבד
הוא משמש לטיוב האדמה, במיוחד אם מדובר ב'חמרה'. כחומר אורגני גס, הוא ישבור את החרסיתייות שלה וירפשר ל'אדמה' החדשה, גם לחלחל מים יפה לעומק, גם להחזיק בתוכה מים והכי חשוב, ליצור סביבת חיים סימביוטית ונוחה, ליצורי האדמה שתפקידם העיקרי הוא לאכול את הקומפוסט ולהופכו ל'דשן זמין' לשורשים - 'הומוס' .
אז עשה חשבון קטן.. אתה צריך כ 20 ליטר לכל 1 מ"ר קומפוסט. חשב זאת לפי שטח רצועת האדמה שלך.
לאחר שסיימת את ה'חיטוי התרמי', הסר את הניילון, קח ליד קילשון ותחח את האדמה לעומק 30 ס"מ והפוך אותה - ואז גם תראה מה קרב לכל העשבים וצמחימ הבר שעשית להם 'חיטוי תרמי' - הם מתים ולא צריך להוציא אותם. משאירים אותם באדמה כ'זבל ירוק'.
על האדמה המתוחחת והמהופכת, מפזרים את הקומפוסט - שכבה בעובי של 5 ס"מ = 15 ליטר למ"ר
ואז, שוב קילשון.. להפוך האדמה שוב, כדי להצניע ולערבב את הקומפות
בתוך האדמה
אם תוכל להשיג עוד חומר אורגני - כסחת דשא, קש, עלים וכדומה.., הוסף גם על האדמה ותחח שוב, כדי להצניע הכל 'בתוך' האדמה!
כן, ככה 'מעירים' את האדמה מהבחינה האורגנית
ככה כולנו עשינו וכך כולנו נוהגים, באוםן מינורי, בין עטונה לעונה - נותנים לאדמה לנוח קצת, 'מחזירים' לה שארייות גזם ושאר חומר אורגני או קומפוסט שייצרנו לבד.. ומתחחים ומצניעים הכל בתוך האדמה, משקים כל יומיים וכך האדמה נחה ומתחדשת במשל כשבוע, שבועיים.
כשמתנהגים כך לאדמה, אפשר לגדל גם יותר צפוף מ 80 ס"מ - תוכל לשתול קישואים כל 40 ס"מ
ולגבי דלועים שרועים, כמו אבטיח, מלון, דלעת.. יש 2 אפשרויות לגדל אותם. או לאורך כל הערוגה (אבטיח או דלעת, יכולים 'לרוץ' בקלות, לאורך 10 מטרים !!) או בספירלה היוצאת מהמרכז החוצה, זאת כדי לשמור על צפיפות בין הפרחים הזכריים והנקביים לקבלת הפרייה מיטבית.
מסובך?
ממש לא