Re: מפגש שמן זית 2016

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: מפגש שמן זית 2016

הודעהעל ידי ראובן אורן » 07 דצמבר 2016,14:04

יופי של יום
אמש ירד קצת גשם
והבוקר.. שמש נפלאה

מפגש יפה, מחכים ו.. טעים
שוב השכלנו והרחבנו דעת..
מסתבר שלאחר ההשריפה על הכרמל, לפי גיורא, השתנו דברים !
מועדי הבשלת הזיתים והמסיק.. הולכים ומקדימים !

בעבר, היה מתבצע המסיק בחודש פברואר, עם כל.. הגשם .... והבוץ...
והשנה המסיק באוקטובר נובמבר !!

בכפר 'קבול', שם אוהבים זיתים מרירים, לשמן ולאכילה, הם מתחילים למסוק כבר ב.. ספטמבר !!

זהו, שמענו, טעמנו וגם רכשנו.. וגם, כהרגלנו, ליקטנו שלל רב של פקאנים .. :inlove:

שבת שלום :hai:
קבצים מצורפים
20161209_104231.jpg
20161209_104333.jpg
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29941
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מפגש שמן זית 2016

הודעהעל ידי ראובן אורן » 10 דצמבר 2016,14:04

כמה 'תובנות' חדשות שרכשנו שם, הפעם

א. לפי גיורא, מועד המסיק / 'בשלות הזיתים' באזורו, הולך וצועד אחורה בזמן ! :o
דהיינו, הוא מעריך שהיה איזשהו 'שינוי' במועדי ההבשלה, לאחר השריפה הגדולה בכרמל.
לפני כן, היה רגיל למסיק של זיתים בשלים לשמן, באזור פברואר. עם כל הגשם והבוץ המלווה את המסיק.
לדעתו וניסיונו הרב, המועדים הולכים ומקדימים לעיוון אוקטובר נובמבר.

ב. זה רלוונטי ומתייחס לזייתים שהוא מגדל בהתאם לטעם ורמת חומצייות נמוכה וכו'
סיפר שבכפרים ערבים באזור, כמו הכפר 'כאבול', הם נוהגים למסוק בספטמבר, כי מדובר בשאלה של 'טעם וריח'.. הערבים מחבבים את הטעם המריר וה'עצבני' של הזיתים והשמן. הם מגדלים את הזן ה'סורי' כמובן. מסורת רבת שנים.

ג. כן, 'סורי' ולא 'צורי' כמו שסיפרו לנו באינטרנט :lol: סורי והזן הסורי הוא 'זן רחב', עם הרבה סוגים מקומיים שבלעדיים לאזורים מסויימים בארץ. שוב, עניין של מסורת מקומית רבת שנים.
לא זוכר למנות סוגים שגיורא פרט. הוא בחר לגידול ב סורי... מסויים עם שם ערבי כלשהו, כי הטעפ מצא חן בעיניו. ויש 'סורי בקה' האופייני לאזור 'בקה אל גרבייה' ועוד ועוד סוגים אופייניים למקומות שונים.

ד. מתי מוסקים זיתים ? לכבישה . כאשר הזיתים בשלים.
מתי הם בשלים? לכבישת 'זיתים ירוקים' - קוטפים זית אחד וחוצים אותו ולוחצים אותו עד שהחרצן ניתז החוצה. אם החרצן יוצא חלק, הזית בשל ומוכן. אם החרצן נותר עם סיבים צמחיים המחוברים אליו, הזית עדיין לא בשל.
לכבישת 'זיתים שחורים' - אם הזית כהה גם בפנים.., הוא בשל !

* ואם מישהו מהמשתתפים, זוכר.. עוד הבהרות, רעיונות שהועלו, הנכם מוזמנים, להעיר, להאיר או לתקן.. :nod:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29941
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: Re: מפגש שמן זית 2016

הודעהעל ידי אריה להב » 10 דצמבר 2016,14:04

מסיק זיתים לכבישה -
ירוקים - כאשר מוחצים זית בין שתי אצבעות והגלעין יוצא החוצה נקי כפי שכתבת.
שחורים - חותכים זית והוא צריך להיות שחור גם בחלק הפנימי.
אריה להב
גנן מתקדם
 
הודעות: 1043
הצטרף: 27 פברואר 2009,14:04
מיקום: עדי

Re: Re: מפגש שמן זית 2016

הודעהעל ידי ראובן אורן » 10 דצמבר 2016,14:04

אריה להב כתב:מסיק זיתים לכבישה -
ירוקים - כאשר מוחצים זית בין שתי אצבעות והגלעין יוצא החוצה נקי כפי שכתבת.
שחורים - חותכים זית והוא צריך להיות שחור גם בחלק הפנימי.



תודה :y: תיקנתי
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29941
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מפגש שמן זית 2016

הודעהעל ידי סתיו צ. » 11 דצמבר 2016,14:04

אני הגעתי קצת מאוחר, ממש אחרי שיצאתם מגיורא,
קניתי 3 זנים, קורטינה, פישולן ולצ'ינו.

טעמתי את כולם ולטעמי ("באישור" של גיורא) כל הזנים השנה יצאו "רכים",
ז"א כמעט ללא מרירות והחריפות בגרון לאחר הטעימה כמעט ולא קיימת באף אחד מהזנים.

לקחתי את הקורטינה והפישולן מכיוון שבשני הזנים האלה הטעם הייחודי שלהם נשמר לאורך זמן יותר מהאחרים.

הרי בסך הכל לאחר 4-6 חודשים לכל הזנים יהיה טעם כמעט זהה.

הריח והטעם של שמן חדש הם לדעתי אחד הדברים הכי נפלאים שקיימים, כל שנה אני מחכה למפגש אצל גיורא ולטעימות.
סמל אישי של המשתמש
סתיו צ.
גנן עם עתיד
 
הודעות: 715
הצטרף: 29 יולי 2011,14:04
מיקום: קרית ביאליק

Re: מפגש שמן זית 2016

הודעהעל ידי ראובן אורן » 11 דצמבר 2016,14:04

כן, מסכים איתך, הטעמים היו מעודנים יותר
וטעמתי רק את הפיקואל והסורי
הסורי היה נפלא ורק בסוף.. הרגשתי מעט מרירות שאני אוהב בו
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29941
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים