עמוד 1 מתוך 1

Re: מפגש שמן זית 2016

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2016,14:04
על ידי ראובן אורן
יופי של יום
אמש ירד קצת גשם
והבוקר.. שמש נפלאה

מפגש יפה, מחכים ו.. טעים
שוב השכלנו והרחבנו דעת..
מסתבר שלאחר ההשריפה על הכרמל, לפי גיורא, השתנו דברים !
מועדי הבשלת הזיתים והמסיק.. הולכים ומקדימים !

בעבר, היה מתבצע המסיק בחודש פברואר, עם כל.. הגשם .... והבוץ...
והשנה המסיק באוקטובר נובמבר !!

בכפר 'קבול', שם אוהבים זיתים מרירים, לשמן ולאכילה, הם מתחילים למסוק כבר ב.. ספטמבר !!

זהו, שמענו, טעמנו וגם רכשנו.. וגם, כהרגלנו, ליקטנו שלל רב של פקאנים .. :inlove:

שבת שלום :hai:

Re: מפגש שמן זית 2016

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2016,14:04
על ידי ראובן אורן
כמה 'תובנות' חדשות שרכשנו שם, הפעם

א. לפי גיורא, מועד המסיק / 'בשלות הזיתים' באזורו, הולך וצועד אחורה בזמן ! :o
דהיינו, הוא מעריך שהיה איזשהו 'שינוי' במועדי ההבשלה, לאחר השריפה הגדולה בכרמל.
לפני כן, היה רגיל למסיק של זיתים בשלים לשמן, באזור פברואר. עם כל הגשם והבוץ המלווה את המסיק.
לדעתו וניסיונו הרב, המועדים הולכים ומקדימים לעיוון אוקטובר נובמבר.

ב. זה רלוונטי ומתייחס לזייתים שהוא מגדל בהתאם לטעם ורמת חומצייות נמוכה וכו'
סיפר שבכפרים ערבים באזור, כמו הכפר 'כאבול', הם נוהגים למסוק בספטמבר, כי מדובר בשאלה של 'טעם וריח'.. הערבים מחבבים את הטעם המריר וה'עצבני' של הזיתים והשמן. הם מגדלים את הזן ה'סורי' כמובן. מסורת רבת שנים.

ג. כן, 'סורי' ולא 'צורי' כמו שסיפרו לנו באינטרנט :lol: סורי והזן הסורי הוא 'זן רחב', עם הרבה סוגים מקומיים שבלעדיים לאזורים מסויימים בארץ. שוב, עניין של מסורת מקומית רבת שנים.
לא זוכר למנות סוגים שגיורא פרט. הוא בחר לגידול ב סורי... מסויים עם שם ערבי כלשהו, כי הטעפ מצא חן בעיניו. ויש 'סורי בקה' האופייני לאזור 'בקה אל גרבייה' ועוד ועוד סוגים אופייניים למקומות שונים.

ד. מתי מוסקים זיתים ? לכבישה . כאשר הזיתים בשלים.
מתי הם בשלים? לכבישת 'זיתים ירוקים' - קוטפים זית אחד וחוצים אותו ולוחצים אותו עד שהחרצן ניתז החוצה. אם החרצן יוצא חלק, הזית בשל ומוכן. אם החרצן נותר עם סיבים צמחיים המחוברים אליו, הזית עדיין לא בשל.
לכבישת 'זיתים שחורים' - אם הזית כהה גם בפנים.., הוא בשל !

* ואם מישהו מהמשתתפים, זוכר.. עוד הבהרות, רעיונות שהועלו, הנכם מוזמנים, להעיר, להאיר או לתקן.. :nod:

Re: Re: מפגש שמן זית 2016

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2016,14:04
על ידי אריה להב
מסיק זיתים לכבישה -
ירוקים - כאשר מוחצים זית בין שתי אצבעות והגלעין יוצא החוצה נקי כפי שכתבת.
שחורים - חותכים זית והוא צריך להיות שחור גם בחלק הפנימי.

Re: Re: מפגש שמן זית 2016

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2016,14:04
על ידי ראובן אורן
אריה להב כתב:מסיק זיתים לכבישה -
ירוקים - כאשר מוחצים זית בין שתי אצבעות והגלעין יוצא החוצה נקי כפי שכתבת.
שחורים - חותכים זית והוא צריך להיות שחור גם בחלק הפנימי.



תודה :y: תיקנתי

Re: מפגש שמן זית 2016

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2016,14:04
על ידי סתיו צ.
אני הגעתי קצת מאוחר, ממש אחרי שיצאתם מגיורא,
קניתי 3 זנים, קורטינה, פישולן ולצ'ינו.

טעמתי את כולם ולטעמי ("באישור" של גיורא) כל הזנים השנה יצאו "רכים",
ז"א כמעט ללא מרירות והחריפות בגרון לאחר הטעימה כמעט ולא קיימת באף אחד מהזנים.

לקחתי את הקורטינה והפישולן מכיוון שבשני הזנים האלה הטעם הייחודי שלהם נשמר לאורך זמן יותר מהאחרים.

הרי בסך הכל לאחר 4-6 חודשים לכל הזנים יהיה טעם כמעט זהה.

הריח והטעם של שמן חדש הם לדעתי אחד הדברים הכי נפלאים שקיימים, כל שנה אני מחכה למפגש אצל גיורא ולטעימות.

Re: מפגש שמן זית 2016

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2016,14:04
על ידי ראובן אורן
כן, מסכים איתך, הטעמים היו מעודנים יותר
וטעמתי רק את הפיקואל והסורי
הסורי היה נפלא ורק בסוף.. הרגשתי מעט מרירות שאני אוהב בו