דניאלה כתב:אני לא מומחית פה בפורום בכלל, אבל גם לי 8500 נשמע המון. ז'א יכול להיות שהמחיר סביר לתמורה שתקבל, אבל זה נשמע כמו סכום רציני להוציא על גן ירק...
יכולה לשתף שמחשב לגינה עם 4 יציאות עלה לנו לפני כמה שנים כ-600 ש'ח. שאר המערכת (ברזים, צינורות וכו') עלו עוד סכום דומה.
גם אנחנו הקמנו גן ירק לפני כשלושה שבועות, פשוט הפכנו את האדמה עם קומפוסט וערמנו את האדמה בשורות ליצירת ערוגות מוגבהות. אבל ערוגה מוגבהת עם מסגרת עץ אכן יותר אסתטית...
אולי תבקש ממנו שיפרוט את ההצעה למרכיבים, ואז תחליט מה לקחת ומה לא.
בהצלחה
דניאלה
ראובן אורן כתב:2. 8,500 נשמע לי המון! גם חצי 4,000 נשמע לי הרבה. מקווה שמישהו כאן מכיר מחירים, כי רובנו, אם לא כולם, בונים הכל לבד..
[חבל שאינך יכול לבנות לבד. אצלי יש 3 ערוגות מוגבהות שנבנו ממשטחים ישנים]
ראובן אורן כתב:1. ריסוס בסולפרון (שהוא 'גופרית' וסביר מבחינה אורגנית) או בכל חומר אחר, רק יחסל את הפריחה, בכל מקרה. מדובר כנראה ב'קימחון' כמו שכתב אריה.
מקווה שהגשם שירד היום ניקה מעט את הפטרייה - 'קימחון'.
יש סיכוי שהעץ לא בשמש מלאה?
סאורן י. כתב:אני רואה שכל התיבות מוגבהות על רגליים, איך בדיוק האדמה נשארת אם החלק העליון והתחתון פתוחים?
האם כדאי לתת לזה צורה מעט קונית (בסיס צר יותר מהפתח העליון)?
האם כדאי לי לעשות מספר "אדניות" כאלו (צרות וארוכות) או שאין בעיה לעשות מבנה אחד גדול יותר לדוגמה 3*1.5 - 3*2 מטר.. ?
האם עץ איפיאה מתאים לשימוש? נשאר לי מבניית דק אצל ההורים..
תודה על העזרה!
אורן י. כתב:1. כמה עומק צריך להיות לאדנית?
2. איזה עובי כל שכבה של אדמה/חומר אורגני?
3. באיזה חומר אורגני כדאי להשתמש? האם קומפוסט מהגינה שלי זה ייחשב לחומר אורגני או לערבב אותו עם חמרה?
4. האם לשתול זרעים או שתילים? (מתזכר שאני "גנן מתחיל"..)
5. ושאלה כללית - למה מגביהים אדניות של ירק?
אני בינתיים שמתי את הגנן על המתנה והתחלתי להזמין דברים לבד כגון מחשב השקיה. עץ - נשאר להורים שלי מבניית דק אז אולי אשתמש בו. אדמה - יש לי גבעת חמרה שהוצאה מהשטח של שכנים שלי שאבקש להשתמש בה (מלאו את השטח ואז חפרו בריכה החוצה..) זה אמור להספיק. קומפוסט - נראה שאני אצטרך לקנות כי אצלי אין מספיק. ואז נשארת רק ההרכבה והתכנון.
רשימת הירק שאני רוצה לשתול היא:
האם יש הערות לגבי מה כדאי - לא כדאי? המלצות לזנים? ומה אני יכול לשתול עם מה באותה אדנית ומה כדאי להפריד?
המון תודה על כל העזרה!!
דרך אגב - בנושא אחר לגמרי - האם יש פתרונות למצוא חולדות שהרגתי עם רעל (כבר הגיע לסף ייאוש) איכשהו לגרום להם שלא ימותו לי בגג או בקירות של קרוואן? כי אז אני בצרות... וכן, ידעתי את הסיכון כשהזמנתי את המדביר..
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־37 אורחים