יפה יפה
כרגיל.. כמה הערות בונות:
לגבי עץ האבוקדו
צלחת יפה אבל.. היא אמורה להיות מלאה לגמרי בחומר חיפוי. ממש שלא יראו בכלל אדמה.
ותעמיק אותה קצת, כ 15 ס"מ עומק ו.. מלא הכל בחומר צמחי. רצוי חומר גרוס כמו שאתה מכהיס לקומפוסט
לחיפוי יש חשיבות רבה, גם בקיץ וגם בחורף (ראה בארכיב..) ובמיוחד לעצים טרופיים כמו אבוקדו
ו.. כל שנה, תגדיל את קוטר הצלחת ב 10 ס"מ והחלק הכי עמוק של הצלחת, יהיה בקוטר והחלק הכי גבוה, יהיה ליד הגזע.., כמו 'סומבררו', שמי ההשקייה לא יתקרבו לגזע אלא להיקף העץ. כי השורשים 'למטה' נראים כמו שהעץ נראה למעלה ו.. באמצע, מתחת לגזע, אין שורשים.
לגבי 'פינת הקומפוסט' - נראה מצויין! תמיד שיהייה לך, ליד.. שק או מיכל עם 'חומר יבש' - כסחת דשא או עלים.. וכדומה.
מגיע משלוח של פסולת לחה מהמטבח.. אתה שופך אותה תמיד, במרכז הערימה - כמו בתמונה

ו.. מכסה אותה בשכבה של כ 10 ס"מ 'חומר יבש' מהשק.
אם אין לך חומר יבש לכיסוי, גרוף חומר מהשוליים .. למעלה ולמרכז.. וכסה את החומר הלח החדש.
כך, לא יגיעו ולא יתנחלו כל מיני יצורים. זה כמובן לא מפריע לאף אחד.. רק נוצרת שם 'סביבה חיה'.. עם לטאות ושמממיות שבאות לאכול אותם.. והשמחה רבה
לגבי עץ הרימון - נראה יפה מאוד. תביט פנימה, לתוך העץ ואם יש ענפים שפונים פנימה, מה היקף ו..למרכז.. גזום אותם! כי הם יוצרים צל בתוך העץ, לא נותנים לאויר ולשמש לחדור וגם לא מייצרים פירות וגם.. מונעים מעבר אור מצד דרום לצד צפון של העץ. לכן יש מעט מאוד פרי בצידו הצפוני.
העץ צריך להיות 'שקוף' שציפוק תוכל לעוף דרכו והענפים כולם, יוצאים מהמאכז ו..החוצה
יישר כוח !
