איתן גנזי כתב:עקירת עשבים. מאחר ואני במעצר בית, היה לי זמן לחשוב אודות עקירת העשבים (אחרי שראיתי את התמונות של רובן). לדעתי, אסור וזה לא נכון לעקור את העשב על שורשיו. לשורשים שנשארים באדמה יש תפקיד. הם מתים, מתקמפסטים באדמה, כניראה משמשים כמזון למיקרואורגניזם, ומשאירים תעלות איורור היורדות לעומק ומזרימות חמצן לתוך הקרקע. היה לי מדריך חקלאי בתל אביב, אגרונום שעבר הכשרה אורגנית בשדה אליהו. והוא אמר לי שיש לחתוך את העשביה עם סכין ולא לעקור. לא הסביר למה, אבל היום הבנתי.
נשמע נכון ומצוין
אבל.. לא חושב לפנק אותם יותר מדי.
כפי שהסברתי.. אני תופש את כלל העלים של העשבוני / דגניי.., ומסובב כמו 'קוקו' - תנטעה אחת.. עם האצבעות.. כזה.. חצי/ שלשת אבעי סיבוב ואז מושך קצת הצידה.
אם האדמה רכה רכה.. אז גם בית השורשים נשלף בקלות ונותר חור קטן (איוורור
באמת! אבל לא מקפיד על כך)
ואם האדמה קצת יבשה, אז הצמח מתנתק בבית השורשים שלו - העשב אצלי ביד והשורשים נשארים באדמה.
ולא נכנס כאן לעמקי הבוטניקה.. איזה צמח יוכל להתרבות וגטטיבית אם השורש יישאר באדמה או לא.. זה ארוך ומורכב, כי 'דשא' - בן יבלית או יבלית לדוגמא.. חיתוך קנטים שלו לכיוון הערוגות, יגרום לנביטה קלה של 'רסיסי הדשא' העפים לערוגה.
ו..חמציצים.. השארשים מלאים ב'פקעייות', זה צמח פולש שלא מתרבה בארץ מאיבוק וזרעים.. רק מהתרבות התפלגות של הפקעייות שצמודות לשורשים.. ועוד ועוד..