כללית, לגבי כל הפירות
כשהפרי בשל, הפרי ניתק במשיכה קלה, או נופל על האדמה
כן, ואז הוא בשל ורך
לזכור! העץ מגדל 'עטיף' טעים מסביב לזרע שלו (הגלעין), בתור פיתיון לנו ולשאר החיות
כדי שנעביר ונפיץ את הזרע רחוק מצמח האם
הפרי ירוק כי הקליפה מבצעת בעצמה פוטוסינטיזה מורכבת לצורך יצירת אבות מזון /ויטמינים טעמים וריחות (כן, 'פיתיון')
כשהגלעין / זרע, בשל וחיוני, הפרי משלים את בניית ה'ציפה' הטעימה שסביב הגלעין. כשהכל מושלם, הצבע הירוק (כלורופיל) פוחת והעץ שולח פקודה הורמונלית ל'עוקץ' לשחרר את הפרי. ואז הפרי ניתק במשיכה קלה או נופל על האדמה.
האבוקדו הוא עץ טרופי. רוצה 'אווירה' טרופית - חום, הרבה שמש ו.. אדמה עמוקה ודשנה. הרבה קומפוסט וחיפוי עבה ומתחדש