עמוד 1 מתוך 1

הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 23 פברואר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
זני אבוקדו שונים
ויש עוד..

תמונה יפה וברורה של פרי מזן מסויים - תמונה של פרי שלם וגם של חצוי.. (אם יש גם תמונה כללית של העץ, מה טוב)

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 23 אפריל 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
1. האם יש שרשור על אבוקדו ? זוכר שהיתה כוונה לפתוח שרשור... אם כן איך אני מוצא אותו בלי לדפדף? יש חיפוש שירשורים?

2. שאלה על אבוקדו
אם צמח לי שתיל מגלעין, האם כדאי להרכיב עליו זן ידוע (כמו אטינגר או האס) או שזה בזבוז זמן כי השתיל עלול לא להחזיק מעמד באדמה המקומית?
אם זה בזבוז זמן, איפה אפשר להשיג גלעין או ייחור של שיתן לי כנה הודית עמידה או משהו דומה?
(במפגש, אבי סיפר על אחד שקנה גלעינים של אבוקדו הודי והוא מגדל אותם כדי לייצר גלעינים עבור כנות...)

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 23 אפריל 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
לי צמח אבוקדו מגלעין באופן עצמוני.
הרכבתי עליו אטינגר(על ענף אחד)
כשהענפים האחרים יתפתחו,ארכיב גם עליהם.
בינתיים העץ ניראה מצויין(לא ראיתם אותו,הוא בתוך אחת החממות)

יש לי עץ,שהחבר מהמושב תרם לי.
עץ שאמור ל"הפיק" את האבוקדואים שאינם לאכילה אלא לגלעינים הודיים.
כשיהיו גלעינים כאלה( שלוש שנים לפי החבר)אוכל לתרום לך :)

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 23 אפריל 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
אבי אלימלך כתב:לי צמח אבוקדו מגלעין באופן עצמוני.
הרכבתי עליו אטינגר(על ענף אחד)
כשהענפים האחרים יתפתחו,ארכיב גם עליהם.
בינתיים העץ ניראה מצויין(לא ראיתם אותו,הוא בתוך אחת החממות)

יש לי עץ,שהחבר מהמושב תרם לי.
עץ שאמור ל"הפיק" את האבוקדואים שאינם לאכילה אלא לגלעינים הודיים.
כשיהיו גלעינים כאלה( שלוש שנים לפי החבר)אוכל לתרום לך :)


האם העץ שצמח לך מגלעין שתול באדמה מקומית או בעציץ עם אדמה מיוחדת?
גם אני הרכבתי אטינגר מהענף שהביא איתן על השתיל שצמח לי מגלעין (הרכבתי על הגזע). בינתיים הוא בעציץ עד שאדע בוודאות אם העץ שלי הוא האס או אטינגר (איזה ביזיון שאני לא זוכר. היו לי האס ואטינגר והייתי בטוח שאזכור מי זה מי ולכן לא כתבתי...). אחרי שאמרת לי שקשה לייחר אבוקדו לקחתי את שאריות הענף של האיתינגר (אטינגר מאיתן...) ותקעתי באדנית 3 ייחורים - אולי יתמזל מזלי. אגב, עלה בדעתי להשתמש בפארפילם (הסרט שעוטפים איתו רוכבים אחרי הרכבה כדי שלא יתייבשו) לייחורים, אז לאחד הייחורים של האיתינגר עטפתי בפאראפילם עד כל החלק שמעל פני האדמה (על האחרים שמתי בקבוקים לשמור על הלחות). אצלם בהזדמנות.

וכן, אני מזמין 2-3 גלעינים הודיים לכשיהיו :!:

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 24 אפריל 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
צמח לבד מגלעין שכניראה היה זרוק באדמה (לכן זה בתוך החממה)

תתרגל כמוני,לשים שלט למרגלות העץ+התאריך.
זה יעזור לך גם לא לאכול עורלה :)

אם תצליח ליחר-תודיע.

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 24 אפריל 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
אבי אלימלך כתב:צמח לבד מגלעין שכניראה היה זרוק באדמה (לכן זה בתוך החממה)

תתרגל כמוני,לשים שלט למרגלות העץ+התאריך.
זה יעזור לך גם לא לאכול עורלה :)

אם תצליח ליחר-תודיע.


הפספוס בשילוט האבוקדו זה בעייה של תחילת הגינה בקדומים.
מאז אני שם לב...

איידע אותך אם יצליח

תמיר

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
נזכירו לי איזה זן אבוקדו הוא 'חד-ביתי'? שמפרה את עצמו ואינו זקוק לעץ נוסף?

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2018,14:04
על ידי מגדיאל
שאלות תם :?:
מתי קוטפים אבוקדו? קשה \ רך
האם המיקום הגאוגרפי צריך להלקח בחשבון כשרוצים לשתול עץ חדש מבחינת אקלים \ סוג אדמה?

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
כללית, לגבי כל הפירות
כשהפרי בשל, הפרי ניתק במשיכה קלה, או נופל על האדמה
כן, ואז הוא בשל ורך

לזכור! העץ מגדל 'עטיף' טעים מסביב לזרע שלו (הגלעין), בתור פיתיון לנו ולשאר החיות :lol: כדי שנעביר ונפיץ את הזרע רחוק מצמח האם
הפרי ירוק כי הקליפה מבצעת בעצמה פוטוסינטיזה מורכבת לצורך יצירת אבות מזון /ויטמינים טעמים וריחות (כן, 'פיתיון')
כשהגלעין / זרע, בשל וחיוני, הפרי משלים את בניית ה'ציפה' הטעימה שסביב הגלעין. כשהכל מושלם, הצבע הירוק (כלורופיל) פוחת והעץ שולח פקודה הורמונלית ל'עוקץ' לשחרר את הפרי. ואז הפרי ניתק במשיכה קלה או נופל על האדמה.

האבוקדו הוא עץ טרופי. רוצה 'אווירה' טרופית - חום, הרבה שמש ו.. אדמה עמוקה ודשנה. הרבה קומפוסט וחיפוי עבה ומתחדש

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
ראובן אורן כתב:נזכירו לי איזה זן אבוקדו הוא 'חד-ביתי'? שמפרה את עצמו ואינו זקוק לעץ נוסף?


אטינגר מפרה את עצמו.
לא בגלל שהוא חד ביתי.
אלא שיש חפיפה(בצהרים)בין הפריחה הנקבית לזיכרית.

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
מגדיאל כתב:שאלות תם :?:
מתי קוטפים אבוקדו? קשה \ רך
האם המיקום הגאוגרפי צריך להלקח בחשבון כשרוצים לשתול עץ חדש מבחינת אקלים \ סוג אדמה?


קודם כל כדאי לברר את מועדי הקטיף בזן הספציפי.
אטינגר למשל עכשיו.
האס למשל מינואר.
אחרי שיודעים בערך את המועדים,מורידים אחד(קשה,אבוקדו לא מתרכך על העץ)ובודקים .
מתרכך יפה במטבח,ממשיכים.

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
אבי אלימלך כתב:
ראובן אורן כתב:נזכירו לי איזה זן אבוקדו הוא 'חד-ביתי'? שמפרה את עצמו ואינו זקוק לעץ נוסף?


אטינגר מפרה את עצמו.
לא בגלל שהוא חד ביתי.
אלא שיש חפיפה(בצהרים)בין הפריחה הנקבית לזיכרית.


:y:
תודה

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2018,14:04
על ידי חזי
השנה מחיר של האבוקדו זול יחיסית נכון ?

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
חזי כתב:השנה מחיר של האבוקדו זול יחיסית נכון ?


לא יודע..
כי אני לא קונה 'אבנים' בשופרסל או ב'רמי לוי' :puke:
תודה לאל, יש 'משלוחי מנות', מפעם לפעם, מחברים אורגניים..

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 26 נובמבר 2018,14:04
על ידי חזי
ראובן אורן כתב:
חזי כתב:השנה מחיר של האבוקדו זול יחיסית נכון ?


לא יודע..
כי אני לא קונה 'אבנים' בשופרסל או ב'רמי לוי' :puke:
תודה לאל, יש 'משלוחי מנות', מפעם לפעם, מחברים אורגניים..

אשרך שיש לך חברים אורגניים
:inlove:

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 12 ינואר 2019,14:04
על ידי אביאל פיליפס
יש לי עץ אבוקדו צעיר(אטינגר) ששתלתי אותו לפני קצת יותר משבועיים, ומאז הוא מתחיל להראות על העלים שלו נקודות חומות.
אני חושב סוג של פטריית עלה.
מישהו יודע מה זה ? ואיך מטפלים בזה?
תודה

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 17 ינואר 2019,14:04
על ידי יניר
בס"ד

שלום נראה לי שכרגע חורף וקר העץ נכנס לתרדמת חורף,אבוקדו הוא עץ טרופי,ממליץ לעשות חיפוי קרקע.
ראובן תקן אותי אם אני טועה? :oops:

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 17 ינואר 2019,14:04
על ידי יניר
סתם משהו שראיתי על זני אבוקדו
https://news.walla.co.il/item/2997107

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 18 ינואר 2019,14:04
על ידי ראובן אורן
יניר כתב:בס"ד

שלום נראה לי שכרגע חורף וקר העץ נכנס לתרדמת חורף,אבוקדו הוא עץ טרופי,ממליץ לעשות חיפוי קרקע.
ראובן תקן אותי אם אני טועה? :oops:


בוקר טוב
אביאל כבר מיקצועי בחיפויים ובאורגנייות - תלמיד צמוד שלי, בגינתי, כבר למעלה משנה וחצי!

קנה כמה וכמה עצים ושתל אותם לפני כניסת הקור
המשתלה שמכרה לו, עץ אבוקדו, עשתה טעות מסויימת..
והעץ הזה ניתן לו במחיר פעוט, כ'פיצוי' ועל כן, נשתל די מאוחר!

כן, אבוקדו הוא 'טרופי' קלאסי וכמובן שאסור למעשה, לשתול עצים בתקופה זו - כולל ב ט"ו בשבט ! זמן לא מתאים
עץ שנשתל, מפנה את האנרגייה הראשונית שלו ואת מלוא כוחו, ל'התחברות לאדמה'
וכל כן, חלקו העליון, שמחוץ לאדמה, חלש ופגיע יותר ל'פגעי קור'

עצי אבוקדו ותיקים הם 'מפלצות' ענק עם גזע בקוטר 60 ואף 80 ס"מ! והם ממש לא פוחדים מהקור שאצלנו..

מעבר לשתילה נכונה וביצוע חיפוי, נראה לי שהיום.., אביאל עוסק בהשלמת עטיפת העצים ב'חצאייות' מחממות.. :geek:

Re: הכל על... אבוקדו

הודעהפורסם: 18 ינואר 2019,14:04
על ידי ראובן אורן
יניר כתב:סתם משהו שראיתי על זני אבוקדו
https://news.walla.co.il/item/2997107


כן, זו ה'מחלה' של 'שופרסל' ו'רמי לוי' ועוד הרבה אחרים.. :puke:

לא איכפת להם מהצרכנים.. מה עוד שהצרכנים הישראלים גרועים ביותר!
קונים אבוקדו (וגם 'פירות קיץ' ועגבנייות ירוקות או 'חצי ירוקות') קשים כמו אבן, כלומר 'בוסר' !

כי, לפרי שאינו בשל, שלא הבשיל על העץ, יש 'חיי מדף' ארוכים יותר..
וטעם של 'קרש'.. וכמובן.. ללא שום ויטמינים!! אז למה לקנות אותם בכלל?!
כן, כי הצרכנים הישראלים טיפשים וגרועים
כל הפטנטים, של להכניס אבוקדו לשקית עם בננה או תפוח.. 'וזה ירכך את האבוקדו', כן! כי זו 'הבחלה' כמו שהחקלאים עושים ב'חדרי הבחלה' עם גז אטילן

אז יופי, האבוקדו רך.. אבל.. אין טעם ואין ריח וכמובן שאין ויטמינים! כבר עדיף לאכול 'דשא'

קוטפים פרי, רק כשהוא ניתק בקלות מהעץ או לאחר שנפל לבד על האדמה - רק אז הוא בשל