תמיר אילן כתב:אריה להב כתב:תוספת לכתבה הקודמת.
https://goo.gl/E93dufוזה עוד לפני שהתייחסנו למונח "חטיף בריאות" הרשום על מוצרים אלו וברוב הפעמים הוא סתם ממתק עם קצת דגנים.
1. זה סביר שמוצרי נייצ'ור וואלי המיובאים לישראל מאירופה אין גלייפוסט? הם לא מיוצרים מאותה שיבולת שועל שבשימוש בחטיפים שבשוק האמריקאי?
2. קריאת הרכיבים במוצר תעזור בעניין הגלייפוסט? לא בדקתי (עדיין; אבדוק בפעם הבאה בסופר) אך אני מניח שלא יכתבו ברשימת המרכיבים "גלייפוסט"
3. מה לגבי דגני בוקר? האם גם הם מיובאים מאירופה ולכאורה לא מכילים גלייפוסט?
4. מה לגבי שבולת שועל פשוטה "על המשקל" מחנות תבלינים/טבע (ממנה אני מכין דייסה בבוקר)? איך אפשר לבדוק אם היא מכילה גלייפוסט וכד'? יש שיבולת שועל שמגודלת בארץ או שהכול מגיע מחו"ל (ואיזה חו"ל)?
אני בדרך כלל לא מתייחס ברצינות רבה מדי למחקרים על שאריות כאלו ואחרות במוצרי המזון - עניין של ספקנות אישית אצלי, למרות שחלק מהשינויים בעולם חומרי הגלם למזון התחילו בשגעון של בודדים - ראו מקרה הוצאת שומן טראנס מהתפריט.
אני כן מתייחס לרשימת המרכיבים - מסתכל על סדר הרכיבים (מה יש יותר במוצר), שמות הרכיבים (מה אני מעדיף לא לצרוך או להמעיט בצריכה).
שיבולת שועל וגרעינים נוספים כחיטה, תירס, סויה וכו' מגיעים בעיקר מחו"ל, נרכשים בבורסות הגרעינים בעולם ולא תמיד יש שליטה על מקור הגרעינים. יש מידע בדיעבד מהיכן הגיעו.