איך להכין שתילי חסה ועשבי סלט

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

איך להכין שתילי חסה ועשבי סלט

הודעהעל ידי מיתר » 14 נובמבר 2006,14:04

שתילי חסה ועשבי סלט אחרים - איך להכין

קיבלתי זרעי חסה וזרעתי אותם בחממה, כיסיתי בניילון שקוף.
זה התרחש לפני חודש - וכלום...
אני מניח שמשהו השתבש. איך אני מכין שתילים של חסה?
תוספת מידע: הגינה היא במיתר, ליד באר שבע, החממה (ארגז קלקר קטן) הושקתה במים לרוויה.
ממתין ליעוץ.

דוד
ממיתר
מיתר
 

שלום, וברוך הבא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 14 נובמבר 2006,14:04

מאוד מוזר !

ב"חממה" / 'מנבטה', הנביטה מאוד מהירה - תוך 4 ימים עד שבוע, רואים כבר את העלים הפסיגיים הראשונים של החסה.

או שהזרעים לא היו טובים, או ש...ה'חממה' עמדה בשמש מלאה בימים חמים ו...הכל "התבשל" שם..

חשוב לזכור שגם בימים אלו של "חורף" זכינו השבוע ושבוע שעבר, לימים חמים מאוד. בימים כאלו, אני מצל על המנבטה, או מעביר אותה למקום מוצל

בכל מקרה, אצרף למשלוח גם זרעי חסה, חדשים
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

תודה, כנראה שיצרתי סיר לחץ בחממה

הודעהעל ידי מיתר » 14 נובמבר 2006,14:04

עמדה בשמש ימים שלמים וספגה אנרגיות רבות.
נראה לך שמן הראוי לכסות את תיבת החממה כעת, נובמבר?
דוד ממיתר
מיתר
 

ועוד משהו - קיבלתי יעוץ להעניק לזרעי החסה מכת קור במקרר

הודעהעל ידי מיתר » 14 נובמבר 2006,14:04

ולאחריה הרטבה וחשיפה לשמש לפני זריעתם. האם אתה מצדד בהליך הזה?
מיתר
 

לא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 14 נובמבר 2006,14:04

ממש לא
זה מתאים ל"שיני" שום לפני הטמנה/שתילה, או להכנת "זרעי" תפוחי אדמה" או לקראת שתילת בצלים, אך לא לזרעי חסה

שום זקוק למנת קור לפני השתילה, בדומה לפקעות של 'צבעונים' או גאופיטים "תוצרת חוץ".. אך גם ללא קרור מקדים, השום נובט.

החשיפה לשמש, נועדה לעורר את הניצנים הראשונים לצאת החוצה כי הם, כמו כל 'עלה' של צמח, משמשים כ'קולטני שמש' לטובת תהליך הפוטוסינטזה, בו העלים קולטים קרינה והתהליך מפרק פחמן דו-חמצני ובונה ממנו תרכובות של סוכרים ועמילנים.

בזרעים, זה לא נחוץ וגם לא ה"השרייה במים".

השרייה מקדימה במים, מבצעים עם 'חומוס', 'פול' ושאר זרעים גדולים ויבשים, כדי 'להעיר' אותם.

זרעי חסה הם זרעים מאוד קטנים, כמו זרעי גזר ולא קל לטפל בהם מבחינת זריעה במרחקים מתאימים. מאחר והחסה לא מפונקת כמו גזר (לא אוהב שמעבירים אותו !) אז מכינים 'מנבטה', עם אדמה קלה בעומק כ 10 ס"מ. את הזרעים מפזרים עד כמה שניתן באופן שווה ומסודר.
אפשר להשתמש ב"מלחייה" כדי לפקח על כמות הזרעים המפוזרת - פשוט להכניס את הזרעים ל'מלחייה' ולפזר אותם כך.
ואפשר, לערבב את הזרעים עם כמות של חול, ואז יש לנו ביד יותר "חומר" ואליו מתיחסים כאילו הכל זה זרעים ואז הצפיפות של הזרעים נמוכה.
לאחר פיזור הזרעים, מכסים אותם בשכבה של 1-2 ס"מ של אדמה ומשקים בנדיבות.
מכסים את המנבטה במכסה שקוף - ניילון, או זכוכית, או 'ניילון נצמד - שרינק' מהמטבח.
וזהו, לא צריך להשקות יותר.
מעמידים את המנבטה במקום מואר עם מעט שמש (אם יש יום עם שמש חזקה, יש להצליל את המנבטה !).
כשחם, עולים אדים מהאדמה וניקווים על המכסה השקוף. כשמתקרר, הם יורדים כמו 'גשם' ומשקים את האדמה שוב - קלאסי, כמו בטבע

כשהשתילים מגיעים לגובה של 10-15 ס"מ, אפשר להתחיל להעבירם לאדמה
לא מעבירים את כולם ב"מכה אחת". אין צורך שלמטבח הבית יגיעו 40 חסות במכה אחת, אלא אם כן אתה 'ירקן'.. :wink: מעבירים ושותלים 10 חסות, ואחרי שבוע, עוד שורה של 10 חסות.. וכך תהיה 'זרימה' קבועה של חסות אל המטבח.
החסות שנשארות במנבטה, לא מתפתחות מהר כמו החסות שבאדמה, כי הן נמצאות בסביבה צפופה. הן יכולות להישאר שם חודש ואף יותר במצב של "סטנד-ביי".

ו.. משהו אחרון - לאחר השתילה, יש להציף את השתילים במים, כדי לודא שלא נותרים 'חללי אויר' בין השורשים לאדמה.

זהו, הסבר ארוך, אך למעשה, פשוט מאוד
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

הנה באמת שאלה אחרונה בנושא - עלעלי חסה

הודעהעל ידי מיתר » 15 נובמבר 2006,14:04

עלעלים או בייבי גרינס - כיצד? האם אלו העלים הקיצוניים של חסה רגילה או שיש כאן פיתוח של ירק גמדי בדומה לעגבניות השרי?
מיתר
 

"עלי ביבי לסלט"

הודעהעל ידי ראובן אורן » 15 נובמבר 2006,14:04

"עלי ביבי לסלט"

מדובר בהרבה סוגים של "עלים" טעימים, שאיני זוכר את שמם..

להכין את האדמה - תיחוח - זיבול(קומפוסט) - תיחוח נוסף להצנעת הקומפוסט, זריעה בצורה "חופשית"..

בעת ה"קציר", לא לעקור אותם, אלא לחתוך כ 5 ס"מ מבית השורשים (קו האדמה) וכך תהיה כל הזמן התחדשות.

דרך אגב, גם לגבי חסה, ישנן 2 אפשרויות ל"העברה למטבח".

האחת - עוקרים חסות צעירות ו..נהנים מהמתיקות שלהם..

השנייה - תולשים כמות דרושה של עלים, מהחלקים התחתונים של החסה. החסה תמשיך לגדול לגובה ולייצר עלים.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

אז זהו זה...יש נביטה של חסות בחממה

הודעהעל ידי מיתר » 01 דצמבר 2006,14:04

קופסת קלקר, מכוסה בניילון שקוף, הונחה בצלו של עץ, הניבה נבטים זעירים של חסה.
הכל לפי ההנחיה של ראובן, כאן.
מיתר
 


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־93 אורחים