שגיא כתב:מה עם צואת בעליי החיים ביער, והענפים שלעיתים קורסים?
נכון שעצים שלמים קורסים לאחר עשרות שנים, אבל כשהם קורסים זה כעץ שלם,
ואפשר לחקות את הטבע על ידי מעט ענפים כל פעם במקום עצי ענק בבת אחת.
אבי אלימלך כתב:ערב טוב
הזרעים שנוציא מהתירס יהיו כמו זרעי המקור?
או שהם מוכלאים?
ראובן אורן כתב:"בוקר טוב"
ברצפת היער, התהליך איטי ומתמשך כל הזמן..
בערימת הקומפוסט שלנו, התהליך יותר מהיר
אם קוצצים וטוחנים עלים וענפים ומפזרים על הערוגות, התהליך כמו ברצפת היער - איטי ומתמשך.
כשמבצעים 'ערימה' עם פסולת אורגנית 'לחה' מהמטבח ומניחים החומר הטרי על הערימה, למעלה ובמרכז,
מתחיל תהליך 'שריפת הסוכרים' וטמפרטואת הערימנ נמאעז, מגיעה לכ 50 מעלות
בהמשך, בשלב התרמופילי, הערימה מגיעה לטמפ' של 80-90 מעלות
תנומה נעימה
אבי אלימלך כתב:אבי אלימלך כתב:ערב טוב
הזרעים שנוציא מהתירס יהיו כמו זרעי המקור?
או שהם מוכלאים?
איתן גנזי כתב:ראובן אורן כתב:"בוקר טוב"
ברצפת היער, התהליך איטי ומתמשך כל הזמן..
בערימת הקומפוסט שלנו, התהליך יותר מהיר
אם קוצצים וטוחנים עלים וענפים ומפזרים על הערוגות, התהליך כמו ברצפת היער - איטי ומתמשך.
כשמבצעים 'ערימה' עם פסולת אורגנית 'לחה' מהמטבח ומניחים החומר הטרי על הערימה, למעלה ובמרכז,
מתחיל תהליך 'שריפת הסוכרים' וטמפרטואת הערימנ נמאעז, מגיעה לכ 50 מעלות
בהמשך, בשלב התרמופילי, הערימה מגיעה לטמפ' של 80-90 מעלות
תנומה נעימה
אז מה ההגיון בגינה שלי ושלך לעשות קומפוסט בהליך מהיר? לגרום לעליית חום של עשרות מעלות? בטוח לחלוטין שהחום הזה פוגע בתהליך. כל תהליך של מעגל ההזנה של הצמחים בטבע לא כולל טמפ כל כך גבוהות. אני בטוח שלעכבישים, חיפושיות שונות, וכל מני מיקרו יש חלק בתהליך, ואנו מונעים מהם בצורה זו מלהשתתף בתהליך הקימפוסט. חןצמזה, אם התהליך כל הקרקע עורך זמן מסוים, כניראה שככה זה צריך להיות. לא סתם נאמר"כל המוסיף גורע" יש כניראה צורך לחומר להיתקמפסט לאורך זמן ולא בחודש אחד.
(את החומר של המיטבח אפשר לפזר ישירות בגינה)
אריה להב כתב:יש שרשור בנוגע לקומפוסט, החבר מזכרון יכניס קישור במוצ"ש.
לא חייבים להכין קומפוסט כפי שלימדו אותך, זה לא מתרחש כך באופן טבעי - זה פשוט מזרז את התהליך.
מאותה סיבה אתה מרסק את העלים והגבעולים אצלך ולא משאיר אותם בערימה "טבעית".
אבי אלימלך כתב:אבי אלימלך כתב:ערב טוב
הזרעים שנוציא מהתירס יהיו כמו זרעי המקור?
או שהם מוכלאים?
איתן גנזי כתב:ראובן אורן כתב : לגבי מה שכתבת - "את החומר של המיטבח אפשר לפזר ישירות בגינה" - כאן אתה חוזר ל'כיתה א' של עיקרי הגינה האורגנית ו.. פרוק וקומפוסטציה של חומר טבעי - תקבל אין סוף זבובי ריקבון בגינה ובבית, כי זה לא מה שקורה בטבע.
איתן עונה : כאן אתה טועה. אני מפזר שאריות מהמיטבח ואף פעם לא ראיתי זבובי ריקבון באים. אולי בגלל שאצלנו זורקים רק שאריות של ירקות ופירות (טיבעונים כאלה) וזה בכלל לא מסריח. מי שמגיעים אלי הם רק הברחשים, והם עושים הפריה לאנונה.
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־201 אורחים