נדב.ק כתב:אוקי אז כמה שאלות נוספות:
1. מתי לסגור עם ניילון והאם אפשר פשוט לסגור על הרשת כדי לא לעבוד כל פעם ..?
2. מתי כדאי לזרוע , זרעים של בזיליקום ולוע הארי, על פניו נראה שעכשיו כי הפרחים התייבשו והזרעים נופלים לאדמה...
3. האם לכל הפרחים שיש להם זרעים, ניתן להנביט ולייצר מהם צמחים חדשים?
4. כמה זרעים כדאי לפזר בכוסית קטנה של מצע גידול כדי שיצא לפחות שתיל אחד בכל כוס כזאת?
ראובן אורן כתב:4. הפעולה צריחכה להיות כפולה - זריעה במיכלים גדולים ועם הנביטה, והוצאת 2 עלים חדשים, מעבר לפסיגיים, להעביר לכוסות. ואז אין שאלה כמה זרעים בכל כוס. כי.. זה תלוי באיכות הזרעים וחיוניותם. אם אלו זרעים טובים ממקור טוב - הרי שכל זרע ינבוט ובכל כוס יגדל שתיל אחד, כמו שצריך.
רפי_ק כתב:ראובן אורן כתב:4. הפעולה צריחכה להיות כפולה - זריעה במיכלים גדולים ועם הנביטה, והוצאת 2 עלים חדשים, מעבר לפסיגיים, להעביר לכוסות. ואז אין שאלה כמה זרעים בכל כוס. כי.. זה תלוי באיכות הזרעים וחיוניותם. אם אלו זרעים טובים ממקור טוב - הרי שכל זרע ינבוט ובכל כוס יגדל שתיל אחד, כמו שצריך.
ראובן, ארשה לי לחלוק מעט,
לדעתי, היות ואני מבין שנדב לא לחוץ במיוחד על מקום, הייתי חוסך מעבר אחד, במיוחד שהוא כרוך כנראה גם בפגיעה מסויימת בשורשים.
הייתי זורע זרע אחד בכל כוסית וכעבור שבוע שבועיים בהתאם לזמני הנביטה לאותו סוג, בודק, אם נבט, מצויין, ואם לא, שם עוד זרע.
ראובן אורן כתב:רפי - ה'מחלוקת' במקומה ונכונה ! העזתי לנחש שמה שנדב מתכוון לבצע זה 'ייצור' של כמות גדולה של שתילים, לא רק לגינה שלו..
נדב.. האם שומע.. עבור?! האם ניחשתי נכון ?
רפי - ראה מה כתבתי בנושא דומה, וכמעט במקביל, ל'מיכל ב'. למעשה, בסוף התשובה שלי, כתבתי לה - "בשביל מה להעביר לעציצים ?!" אבל, מחקתי את זה, כי היא כתבה בהתחלה שהיא רוצה לבצע זאת כדי להעביר לאדמה שתילים יותר גדולים ויותר חזקים.., זכותה.
רפי_ק כתב:ראובן אורן כתב:רפי - ה'מחלוקת' במקומה ונכונה ! העזתי לנחש שמה שנדב מתכוון לבצע זה 'ייצור' של כמות גדולה של שתילים, לא רק לגינה שלו..
נדב.. האם שומע.. עבור?! האם ניחשתי נכון ?
רפי - ראה מה כתבתי בנושא דומה, וכמעט במקביל, ל'מיכל ב'. למעשה, בסוף התשובה שלי, כתבתי לה - "בשביל מה להעביר לעציצים ?!" אבל, מחקתי את זה, כי היא כתבה בהתחלה שהיא רוצה לבצע זאת כדי להעביר לאדמה שתילים יותר גדולים ויותר חזקים.., זכותה.
אני עדיין דוגל בשיטה שלי, אם לא קיים אילוץ משמעותי של מקום, כך עשיתי לגידול שתילי ה'יריד צדקה', הגעתי בקלות לכ-200 שתילים חיוניים.
אקרא את התשובה אצל מיכל, אודה שרפרפתי קלות, אני בתחילת עבודה חדשה וחוזר די עייף הביתה, אז אם הדברים נראים קצת מוכרים אני מדלג
נדב.ק כתב:חברים..לא לריב......
אכן צודק ראובן שאני מתכוון להכין כמות גדולה של שתילים לא רק לגינתי.
אין לי בעיית מקום, ואני יכול להציב הרבה מאוד תבניות עם כוסות או מה שמתאים.
אני מעדיף לא להעביר מעציץ גדול, לכוסות קטנים.
אגב, יש לכם רעיון איך משיגים עשרות ומאות כוסות כאלו?
פרט לכך, רצית לחדד את נק' הזריעה:
כרגע הזרעים נושרים מהפרחים, ומזריעים את עצמם באדמה, ועם תחילת הגשמים , הם יתחילו לקבל מים ולגדול, אז מדוע צריך לחכות לאביב, כאשר הפעולה של הטכע מתחילה באוטובר/נובמבר?
עמיחי_ כתב:וזה שהשמאלי לא הוציא שום לבלוב חדש זה לא סימן רע להצלחת הייחור? אולי צריך להוריד לו את העלים לזרז אותו?
נדב.ק כתב:שאלה על ייחורי ורדים, לא מצאתי בשירשור,
האם ניתן לייחר ורדים? ומה השיטה? ובאיזו עונה עדיף?
תמיר1 כתב:ייחור הגויאבה מענף שקיבלתי מאבי אלימלך נתקע עם 2-3 עלים ירוקים קטנים... האם זה בגלל העונה וצריך לחכות לאביב או שצריך לתת יותר שמש (כעת הוא עדיין מוגן בקנקל, מקבל מעט שמש אחה"ץ והאדמה לחה)
ייחורי גפן המוסקט (נוהל שכן): הרבה ייחורים בתנאים דומים (שמש מים אדמה) אך חלק מצליחים, חלק בכלל לא התחילו וכמה שהתחילו יפה מתנוונים וקמלים מול עיני ה-:cry: למרות שהאדמה נשארה לחה. אחרי שיצאים עלים מהייחור אפשר להפסיק לרסס מים ולהתחיל להשקות (במתינות), נכון?
ייחורי תות שאמי (מאורנה ב.) ייחור אחד דקיק (קצה הענף) מתקדם לאט אך בביטחה עם עלה שגדל בהדרגה. ייחור אחר דקיק (גם קצה ענף) עושה כבר הרבה זמן סימנים של התנעה אבל לא מוציא עדיין עלה. שאר הייחורים - דוקא מענפים עבים ומעוצים לא מראים שום סימיני חיים ואף מעלים מה שנראה כמו פטריות. להמשיך לרסס במים או שאת זה שהוציא עלה להתחיל להשקות במתינות ולהגדיל חשיפה לשמש?
ייחורי הפקאן שהתחילו יפה התנוונו וקמלו למרות הריסוס הקבוע (פעם ביום - צריך גם לעבוד...) , ז"ל.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים