אני אפתח בוידוי.
אני מגדל סחלבים בקנה מידה מצומצם, ואני בטוח שיש פה עוד כמה "משוגעים" שנפלו בקסמה של משפחת הצמחים המדהימים האלה. ואם לא...הגיע הזמן להכיר!
אני אשמח אם תעלו פה תמונות של הצמחים שלכם- כאלו שאתם מגדלים כבר שנים, כאלו שקיבלתם מהדודה בחג האחרון וכו'.
זה המקום גם לשאול שאלות וללמוד מאחרים. יש למשפחת הסחלבים מוניטין של צמחים מפונקים ורגישים, וחלקם באמת דורשים תנאים מיוחדים לגידול, אבל רובם יכולים לשמש צמח בית יפהפה עם מעט טיפול ותשומת לב... מה שיש פה לכל מי שעוסק בגינון ונהנה מכך.
- PC160015.jpg (73.77 KiB) נצפה 27176 פעמים
התחום הזה הוא עצום ומעניין וקשה מאוד להקיף את כולו, מדובר באחת ממשפחות הצמחים הגדולות בטבע. מרביתם אפיפיטיים (= צמחי אוויר, כאלו שחיים לא בתוך האדמה אלא על עצים, אבל הם לא טפילים- לא מנצלים את הפונדקאי שעליהם הם נמצאים, ומתקיימים מהלחות באוויר ומהגשם), חלקם גם טרסטריאליים (בעלי שורשים באדמה), וחלקם ליטופיטיים (= חיים על סלעים).
גם דרך הריבוי שלהם מרתקת, משום שהזרעים שלהם לא מכילים אנדוספרם- אותם חומרי תשמורת שזרעים אחרים זקוקים להן כדי לספק להם אנרגיה ראשונית למהלך הנביטה. למעשה הזרעים הם קטנטנים ונראים כמו אבקה, ונובטים רק כאשר הם פוגשים פיטרייה ספציפית ומקיימים איתה סימביוזה. בגידול מסחרי יש צורך בזריעת הזרעים במצע שיספק להם את האנרגיה הדרושה בצורה מלאכותית...
בקיצור, אני אתחיל בלשתף בתמונות של הפריחות האחרונות שהיו אצלי, ואשמח אם תעשו כמוני...
הראשון הוא צמח אפיפיטי (חי ע"ג עצים לרוב). הוא מין בוטני (נמצא באותה צורה בטבע) ונקרא Brassavola nodosa. במקור ממקסיקו. הפרח הלבן מאוד אלגנטי לטעמי, והוא משמש הרבה פעמים כבסיס להכלאות מאוד מוצלחות. הפרח מאוד ריחני בשעות הלילה (ומכאן ניתן להסיק שהמאביק הטבעי שלו פעיל בלילה), והצמח יחסית פשוט לגידול וחזק.
- בראס.jpg (75.34 KiB) נצפה 13220 פעמים
השני נקרא Paphiopedillum. הפרט שנמצא אצלי הוא תוצר של הכלאה כלשהי בתוך הסוג, אבל קשה לעקוב ולדעת מי בדיוק אימא ואבא שלו...
הסוג הזה הוא טרסטריאלי (= השורשים שלו קבורים באדמה) והוא לרוב חי בקרקעות קלות באיזורי ביצות.
להרבה מהמינים יש עלים מגוונים והפרחים שלהם מאוד ייחודיים ומשונים למראה.
- מוקטן פאף.jpg (64.26 KiB) נצפה 13220 פעמים